Raskrinkao zablude o veganskoj ishrani

Vegan doktor

Pročitajte kako je lekar, inače vegan, oborio sve propagandne teorije industrije mesa u jednom tekstu! Vegan doktorDr. Garth Davis oglasio se na Facebooku kako bi naučnim argumentima oborio najčešće kritike ishrane zasnovane isključivo na biljnim namirnicama. Evo što je napisao:

“Redovito me pitaju da napišem nešto protiv ovog ili onog argumenta na raznim sajtovima koji tvrde da je veganska prehrana nezdrava. Većinu zanemarim. Ne da mi se komentirati na “medicinskim” sajtovima na kojima uopće nema liječnika, i na kojima je članak protiv veganstva odmah iznad onog o dobrobitima steroida. Koliko god bih želio usprotiviti se antiveganskoj propagandi na stranicama popu T-Nationa, ustvari bih se svađao s ljudima koji ne znaju ništa o znanosti niti o liječenju pacijenata. Postoji poslovica koja kaže da je svađanje s budalama kao partija šaha s golubom, što god kažete, oni će se posrati na šahovsku ploču i kočoperiti se kao da su pobijedili.

Od jednog mi je članka ipak skočio tlak. Napisala ga je jedna nutricionistica na sajtu Mind Body Green. Na tom je sajtu mnogo članaka koji mi se sviđaju, i mnogo onih s kojima se ne slažem, ali ovaj je bio jednostavno skandalozan. Prođimo kroz njega.

Kompletan tekst nalazi se na fresh.hr .

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*