Zagadjivanje prirode

Sve o prirodi i ekologiji

Zagadjivanje prirode

New postby milos92 on Mon Feb 25, 2008 4:09 pm

E pre svega zelim da se zahvalim sto ste otvorili ovu temu!i pocastvovan sam sto cu napista prvu temu!
Mislim da je u prirodi mnogo zastupljeno djubre i otpad!
I samim tim se unistavaju lepi pejzazi i lepota prirode!NE samo da se djubre baca po sumama,livadama itd...
Vec i u reke
Reke su jako zagadjene
Juce bas kad sam setao kejom video sam kako jedna izvinite na recniku glupaca baca punu kesu djubreta u reku,a ni nesvesna sta je ucinila!

Mislim da bi to nekako trebalo da sprecimo
i da prirodu i reke zastitimo,ako nista vise barem da pokazemo ljudima sta se desava! :!: :!: :!: :!: :!:
milos92

Re: Zagadjivanje prirode

New postby Alex on Tue Feb 26, 2008 2:51 pm

Strašno! A ne bacaju otpad samo u reke, video sam par puta kako prostaci bacaju smeće kroz prozor zgrade! Pitam se samo iz koje rupe su oni došli u civilizaciju...

Ako želite da pomognete da se sačuva priroda, a samim tim i mi sami, ne bacajte plastiku i teško razgradljive materijale po ulici i prirodi, ne palite vatru, popravite auspuh na kolima da ne purnja, vozite na gas, itd... smislite već nešto. Uglavnom, probajte da ne radite ništa što bi moglo da šteti prirodi.

Miloše, car si, tema je odlična!!!
Alex
Site Admin

New postby milos92 on Tue Feb 26, 2008 3:49 pm

Pa mislim........ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ma bre to stoka djubre samo leti preko terasa
a ljudi imam jednu ideju da napravimo akciju ili ako postoji akcija da joj se pridruzimo da ocistimo obale reka znate li sta ga djubreta ima.aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a mozemo taj otpad i da reciliramo i da imamo vise para za pomoc zivotinjama! ;)
milos92

New postby Anja on Wed Feb 27, 2008 4:39 pm

Mene je pogodila flasa u glavu kad je neko tako bacao djubre... :lol:
Anja

New postby Twixy on Wed Feb 27, 2008 7:34 pm

manijaci bre, nego ispred moje zgrade je napravljena česma ali baš velika uglavnom nije napravljena bash kao u upotrebi cesme vech kao neki spomenik da kazem , sad sam lupila spomenika ali ajde, i ispod te česme je kao velika bela šolja, i iz česme je curela voda u šolju! Sve je bilo čisto i prelepo prvih mesec dana, kasnije je cela šolja ižvrljana sprejevima, a u njoj ni manje ni vishe smeće! Puna je konzervi i ostalih djubrišta! Pre je bilo prelepo ne znam sta je ljudima pa tako nesto rede! I cela zgrada je išarana sprejevima ! Uzas zivi! Ko cigani da zive! Strasno! :o
Twixy

New postby milos92 on Wed Feb 27, 2008 8:07 pm

A znam de je ta solja na Banovom BRdu!Stvarno je glupo sto su je napunili djubretom i isarali!
Ma to sve stoka....
milos92

New postby Alex on Tue May 06, 2008 1:18 am

Meni je najčudnije što neki obično mlađi likovi upropaste svoj ulaz u zgradi u kojoj žive, i posle gledaju to smeće, polupane prekidače, spaljene dugmiće na liftu itd.. Stoka je previše blaga reč, a i nije fer vređati stoku. :)

A priroda se mnogo zagađuje plastikom. Čuo sam da će uskoro da se izbace iz upotrebe plastične kese i kutije, i da se polako prelazi na karton. To će biti na evropskom i svetskom nivou za nekoliko godina. Stvarno, plastična flaša od jogurta može da opstane hiljadama godina. Uništava se i plastika od vrućine, hladnoće i vlage, ali jako sporo. Ajde to i nije tako strašno jer se ne rastvara lako pa ne zagađuje mnogo prirodu osim što smeta vizuelno. A najgore su hemikalije koje koristimo. Na primer, gledam lik opere motor automobila teškim hemikalijama i samo spere to u šaht, a onda to ide u Dunav. Strašno!

Takvih primera je bezbroj, ali kad se država ne brine o tome, šta mi možemo da uradimo??? Ja mogu recimo da sipam minimalno deterdženta u veš mašinu, ili da ne koristim ono za mirišljavu wc šolju (koji će mi to kad se šolja pere par puta nedeljno), ali to je sve beznačajno jer recimo fabrika ispusti 100 tona prljavog ulja u reku i nikom ništa. Baš je bolestan ovaj svet...
Alex
Site Admin

Return to EKOLOGIJA