Naturel proizvodi, sve samo ne prirodni i vege!

Naturel pasteta je tihi ubica

Naturel pasteta je tihi ubicaBrend “Naturel” iz Rumunije koji svojim imenom asocira na prirodne i zdrave proizvode (natural = prirodno), u stvarnosti veze nema sa zdravljem, čak je i opasan po zdravlje!

Ako ste vegetarijanac, verovatno se kupovali paštete ovog proizvođača misleći da time pomažete životinjama i da se hranite zdravo. Međutim, neki od sastojaka ove paštete se prave od genetski modifikovanih organizama (GMO) i kostiju životinja, tako da ovo nikako ne može biti “NaturAl” kako je proizvođač pokušao da zavara kupce radi profita.

Evo šta sadrži ova pašteta:

  • E452i – ZABRANJEN U EU, izaziva kamenje u bubrezima, pravi se od kostiju životinja, iritira kožu, mišiće
  • E407 – štetan za jetru, imuni sistem, sumnja se da izaziva rak
  • E412 – OK, nije strašno
  • E621 – opasan posebno za decu i trudnice, uništava nervne ćelije, može izazvati Alchajmerovu ili Parkisonovu bolest
  • E150a – GMO proizvod.

Iako je ukus paštete prilično dobar, nikako ne preporučujemo da se time hranite jer možete imati ozbiljnih problema sa zdravljem. Pitanje je, zašto država ne zaštiti svoje građane nego dozvoljava prodaju čistih otrova, ubijajući svoje stanovništvo? Ovo pitanje treba postaviti vladi, pa ćemo uskoro pokrenuti peticiju da se uvede ZABRANA za sve štetne proizvode na tržištu, u interesu svih građana. Država nema interes da se ukine prodaja ovakve hrane, jer zarađuje od poreza, izdavanja sertifikata, carine, a verovatno neki ljudi iz državnih organa imaju i lični interes tako što daju dozvole za ovaj otpad uz lepu proviziju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*