Evo šta sadrži hrana u McDonaldsu

McDonalds smece od hrane

McDonalds smece od hrane1. Chicken Mcnuggets. U njima je sadržano silikonsko ulje koje sadrži na primer očno sočivo. Silikonsko ulje ne smatra se otrovnim, ali zaista, zar treba biti sastojak bilo kakve, pa i ove tzv. hrane?

Na temelju provedenog istraživanja utvrđeno je da pilići s farmi s kojih se snabdevaju restorani brze hrane, sadrže u sebi antidepresive (kako i ne bi bili depresivni?), antibiotike, arsen, kao i lekove protiv alergija.

2. Salate. McDonaldsove salate sadrže propilenski glikol kako bi održali svoje salate hrskavim i “svežim” i do nedelju dana. Ista hemikalija se koristi i u antifrizu.

3. Pite od jabuka. Cysteine L je aminokiselina sintetizovana iz ljudske kose i koristi se u proizvodnji veštačkih aroma za meso i za omekšavanje hleba. Mcdonalds je koristi u svojim pitama od jabuka i drugim pečenim specijalitetima.

4. Silicijum-dioksid koristi se u proizvodnji stakla, optičkih kablova i cementa, ali i u industriji brze hrane. Koriste ih u svojim “gulašima” kako bi što duže ostali jestivi.

5. TBHQ konzervans. Dobija se iz nafte i koristi se u kozmetici. Pronađen je u čak 18 Mekdonaldsovih proizvoda. Pet grama ovog konzervansa je otrovna doza.

6. Celuloza je u svemu, sladoledima, sirupima, umacima za salatu…

7. Amonijum-sulfat koristi se u proizvodnji hleba. Ista stvar koristi se i za ubijanje insekata.

Izvor: dnevno.hr.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*